今週はずっと体調不良だった。
先週土曜くらいからやたら鼻水が出ると思ってたら、それがのどに来て気がついたらやや寒気。
37℃チョイだった。
熱は2日ほどで下がったけど、そのあとも鼻水鼻づまり、痰がからみ、体がダルーかった。
1週間もズルズルと引きずるなんで年だな(泣)
話は変わって、ずいぶん前に買っておいた豚肉を使って角煮を作った。
その煮汁にゆで卵を漬けて、味付け卵も作った。
すげーうまい。
今日の昼飯は大満足である。
そして、あと3回くらいこれが続く。うまいからいいけど。
作ったのは昨夜だけど、作る過程で出た豚肉のゆで汁、これがラーメン屋の豚骨スープの匂いと一緒。
これに醤油とカツオ出汁を混ぜて、魚貝豚骨スープもどきを作ってみた。
日本のラーメン屋とまではいかないけど、日本の味!
ということで、昨日の夜飯はストックしてあるこっちのインスタントラーメンの麺だけ使って、ラーメンにしてみた。
撃沈。
麺がまず過ぎる。
粉っぽくて、歯ごたえというか口に残る食感がサイテーだった。
残念ながら廃棄処分となりました。
スープの味が日本基準だったため、舌が日本基準の味を求めたようで、いつも以上にくそまずく感じてしまった。
角煮作成にあたり、Y隊員宅のキッコーマン醤油を借用させていただきました。
勝手に使ってごめんなさい。
おかげでおいしいのが出来ました。
りゅ
I’d been no good all this week.
I had a runny nose last Saturday. The snivel came to my throat and I felt cold a little.
It was slightly over 37 degrees.
The fever came down for 2 days but I had had runny nose, sputum and felt tired.
It continued for 1 week that means I was getting old…
By the way I cooked sweet soy sauced boiled pork that I have bought before long.
I cooked sweet soy sauced boiled eggs with the soup of it.
They were so great!
I was very satisfied with today’s lunch.
And I will have 3 times same as today , but it will be good.
I cooked these last night. During cooking I noticed that the flavour of water that boiled the pork was similar to Japanese TONKOTSU RAMEN soup.
I tried to cook TONKOTSU GYOKAI soup with the boiled water, soy sauce and KATSUO-DASHI.
It was the taste of Japan but not same as Japanese RAMEN shop.
I cooked RAMEN with a noodle in PNG.
Terrible!
The noodle was too bad.
It was powdery and the feeling when I ate remained bad.
I was very sorry but it was thrown away.
I felt f---ing worth than usual. That’s why I expected Japanese level taste because of Japanese level taste soup.
Thanks for Y’s KIKKOMAN soy sauce it tasted good.
ryu
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